Ikä­osaa­mi­sen YAMK ‑opin­näy­te­töi­den tulok­sia

Tar­kis­tus­lis­ta tukee ikään­ty­vää esi­hen­ki­löä tie­to­jär­jes­tel­män käyt­töö­no­tos­sa 

Opin­näy­te­työn tar­koi­tuk­se­na oli paran­taa esi­hen­ki­löil­le tehtyä tar­kis­tus­lis­taa sekä sen käyt­töä, Hel­sin­gin sosi­aa­li- ja ter­veys­toi­mia­lal­la syksyn 2021 Apotti-jär­jes­tel­män kol­mat­ta käyt­töön­ot­toa varten. Tavoit­tee­na oli kehit­tää tar­kis­tus­lis­taa, ohjeis­tus­ta ja jal­kau­tus­pro­ses­sia ikään­ty­vien esi­hen­ki­löi­den näkö­kul­mas­ta. Hel­sin­gin Apotti-han­ke­toi­mis­ton kanssa tuo­tet­tiin palau­te­lo­ma­ke kevään 2021 Apotti-käyt­töö­no­tos­sa tar­kis­tus­lis­taa käyt­tä­neil­le esi­hen­ki­löil­le. Esi­hen­ki­löil­tä kerät­tiin palau­te ja palaut­teen tulok­sien poh­jal­ta muo­kat­tiin han­ke­toi­mis­ton kanssa tar­kis­tus­lis­taa, ohjeis­tus­ta sekä jal­kau­tus­pro­ses­sia. 

Palau­te kysely jaet­tiin 415 esi­hen­ki­löl­le, joista 198 vas­ta­si kyse­lyyn. Palau­te­ky­se­lyn vas­taus­pro­sent­ti oli 47,7%. Ikään­ty­vien esi­hen­ki­löi­den osuus oli 39.9% vas­tan­neis­ta ja näitä vas­tauk­sia hyö­dyn­net­tiin kehit­tä­mi­ses­sä. Yli puolet ikään­ty­vis­tä vas­tan­neis­ta koki listan pal­vel­leen heitä hyvin käyt­töön­o­ton tukena. Esi­hen­ki­löt toi­voi­vat, että tar­kis­tus­lis­tan kysy­myk­set oli­si­vat olleet sel­keäm­piä. Teh­tä­vät koet­tiin lis­tal­la liian abstrak­teik­si ja osa koki, että teh­tä­vät eivät kos­ke­neet heitä. Teh­tä­viin kai­vat­tiin lisää ohjeis­tus­ta, sekä itse tar­kis­tus­lis­tan käyt­töön toi­vot­tiin myös lisää ohjei­ta. Esi­hen­ki­löt antoi­vat myös palau­tet­ta, että tar­kis­tus­lis­ta oli vaikea löytää. Palaut­tees­sa tuo­tiin myös esiin, että tämän tyy­li­nen työ­ka­lu pal­ve­li­si esi­hen­ki­löi­tä myös muissa esi­hen­ki­lö teh­tä­vis­sä. 

Tar­kis­tus­lis­taa muo­kat­tiin yhdes­sä han­ke­toi­mis­ton kanssa ikään­ty­vien esi­hen­ki­löi­den palaut­tei­den perus­teel­la. Tar­kis­tus­lis­tan kysy­myk­sis­tä teh­tiin sel­keäm­piä ja tämä aiheut­ti teh­tä­vien lisään­ty­mi­sen 33:sta 36: n. Lähes jokai­seen kysy­myk­seen lisät­tiin lisä­oh­jei­ta ja link­ke­jä ohjei­siin, jotta teh­tä­vä pal­ve­li­si esi­hen­ki­löi­tä parem­min. Tar­kis­tus­lis­tan käytön ohjet­ta tar­ken­net­tiin ja linkki itse tar­kis­tus­lis­taan lisät­tiin ohjeen lisäk­si käyt­töön­o­ton int­ra­net-sivuil­le hel­pos­ti löy­det­tä­väk­si. Esi­hen­ki­löil­le suun­ni­tel­tiin kolme jul­kai­su­ti­lai­suut­ta sekä eril­li­nen kyse­ly­tun­ti, jotta esi­hen­ki­löt pys­tyi­vät saa­maan hel­pos­ti apua tar­kis­tus­lis­tan käyt­töön. Kaikki tar­kis­tus­lis­taan liit­ty­vä mate­ri­aa­li kes­ki­tet­tiin samaan paik­kaan, mihin muut­kin käyt­töön­ot­toon liit­ty­vä mate­ri­aa­li oli viety. 

Joh­to­pää­tök­set 

Suo­mes­sa on käyn­nis­sä usea tie­to­jär­jes­tel­mä hanke ja esi­hen­ki­löil­lä on mer­kit­tä­vä rooli näiden käyt­töö­no­tos­sa. Käyt­töön­ot­to on myös esi­hen­ki­löl­le uusi tilan­ne ja vaatii myös heiltä uusien asioi­den oppi­mis­ta. Tar­kis­tus­lis­tas­ta oli hyötyä ikään­ty­väl­le esi­hen­ki­löl­le, vaikka pro­ses­sin aikana ei sel­vin­nyt aut­toi­ko tar­kis­tus­lis­ta esi­hen­ki­löi­tä heidän omassa oppi­mis­pro­ses­sis­sa. Tule­vai­suu­des­sa olisi mie­len­kiin­tois­ta sel­vit­tää voi­si­ko tämän tapai­sil­la työ­ka­luil­la tukea esi­hen­ki­löi­tä vielä parem­min omassa oppi­mis­pro­ses­sis­sa. Esi­hen­ki­löt olisi jat­kos­sa hyvä ottaa itse mukaan tar­kis­tus­lis­to­jen teke­mi­seen, jotta he koki­si­vat teh­tä­vät tär­keik­si itsel­leen ja tuot­ta­mi­ses­sa mukana olo sitout­tai­si esi­hen­ki­löi­tä vah­vas­ti tar­kis­tus­lis­tan käyt­töön. Esi­hen­ki­löt, jotka ovat olleet aiem­min mukana tie­to­jär­jes­tel­mien käyt­töö­no­tos­sa, ovat äärim­mäi­sen tärkeä resurs­si uusis­sa käyt­töö­no­tois­sa ja heidän tie­to­tai­to­aan tulisi ehdot­to­mas­ti hyö­dyn­tää jat­kos­sa.  

Väestö ikään­tyy ja samoin sote-hen­ki­lös­tä ja heidän muka­naan esi­hen­ki­löt. Orga­ni­saa­tioi­den tulisi löytää väli­nei­tä, jotka hel­pot­tai­si­vat ikään­ty­viä esi­hen­ki­löi­tä. Tämän kehit­tä­mis­pro­ses­sin aikana oli näh­tä­vis­sä, että ikään­ty­vä esi­hen­ki­löt ovat val­mii­ta käyt­tä­mään digi­taa­li­sia väli­nei­tä ja tule­vai­suu­des­sa niitä tuli­si­kin käyt­tää entis­tä enem­män esi­hen­ki­löi­den työn tukena. 

Jaana Kärki
Ter­vey­den­hoi­ta­ja (ylempi AMK)

Teksti perus­tuu Ikä­osaa­mi­sen kehit­tä­mi­nen ja joh­ta­mi­nen YAMK-kou­lu­tuk­sen opin­näy­te­työ­hön.